Mikko Pöykkö

23 helmikuuta 2017

3 syytä valita SilverStripe oppilaitoksen verkkopalvelun alustaksi

SilverStripe on helppo käyttää, integroitavissa muihin järjestelmiin ja turvallinen. Helppokäyttöisyys tarkoittaa matalaa julkaisukynnystä ja uudistuvaa sisältöä, integrointi oikeampaa ja ajantasaisempaa tietoa sivustolla ja turvallisuus parempia yöunia.

Kaikki julkaisuhallintajärjestelmät lupaavat helppokäyttöisyyttä, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Ylläpidon helppous edesauttaa päivitysvastuun hajauttamista, kun julkaisujärjestelmä on nopea opettaa ja ottaa käyttöön. Hajautettu päivitysvastuu puolestaan parantaa sivuston ajantasaisuutta ja mahdollistaa sivuston suosion kasvun, kun verkossa jaettavaa sisältöä syntyy tasaiseen tahtiin. 

SilverStripen helppokäyttöisyys perustuu yksinkertaisuuteen ja intuitiivisuuteen. Hallintapaneelista löytyvät vain ne toiminnot, joita sisällöntuottaja oikeasti tarvitsee. Sivun nimelle, pääotsikolle, navigoinnin nimikkeelle, sisällölle ja metatiedoille on selkeästi ilmaistut paikat, joihin sisällöt voi syöttää. Kuvien lisääminen, rajaaminen ja sijoittaminen sivulla on helppoa. Puumainen sivustohierarkia kertoo, mihin sivu sijoittuu sivustokartassa ja sivun voi helposti raahata toiseen paikkaan. Historiasta löytyvät edelliset julkaistut versiot sivusta ja julkaisun ajastaminen onnistuu vaivattomasti.

Helppokäyttöisyyttä on myös selkeä lomaketyökalu. Loogiset kenttien nimet, paikat opastusteksteille ja virheviesteille sekä lomakkeilla lähetettyjen tietojen helppo lataus omalle koneelle pelastavat monen ilmoittautumisten vastaanottajan päivän.

Oppilaitosten järjestelmien välillä liikkuu valtava määrä tietoa joko käsin tai automaattisesti - kumman sinä valitset?

Henkilökunnan tiedot löytyvät active directorystä, oppilaiden tiedot oppilashallintajärjestelmästä, haussa olevat koulutukset ovat Opintopolku.fissä ja avoimet työpaikat Kuntarekry.fi palvelussa. Parhaaseen asiakaskokemukseen päästään, kun organisaation verkkosivuilta löytyvät suoraan tarvittavat tiedot eikä vain linkki eteenpäin.

SilverStripelle on olemassa useita eritasoisia integraatioita järjestelmien välillä. Active directorystä tuodaan usein sivustolle pelkät yhteystiedot, mutta syvemmissä integraatioissa SilverStripeen kirjaudutaan active directory -tunnuksilla. Oppilashallintajärjestelmiin, esimerkiksi StudentaPlussaan, löytyy myös eritasoisia integraatioita, kuten myös Opintopolkuun ja Kuntarekryyn.

Yksi SilverStripen parhaita ominaisuuksia on, että siihen voidaan integroida kustannustehokkaasti lähes mitä vain. Tämä ominaisuus tulee todella arvokkaaksi siinä vaiheessa, kun uudistetaan oppilaitoksen informaatiojärjestelmiä ja todetaan, että uudesta järjestelmästä pitäisi siirtää informaatiota verkkopalveluun.

Uutinen verkkosivuilta vuotaneista tiedoista ovat jokaisen organisaation painajainen

Tietoturvauhat kohdistuvat useimmin alustoihin, jotka ovat laajasti käytössä. Esimerkiksi Wordpressin valtava suosio on tehnyt siitä yhden houkuttelevimmista kohteista tietoturvamurroille. SilverStripen maltillisempi suosio ei tietenkään suoraan tarkoita, että siihen olisi vaikeampi murtautua, mutta yritysten ja yrittäjien määrä on selvästi alhaisempi.

Perusasiat ovat SilverStripessä kunnossa eli tietomurroissa yleisesti käytetyt tunkeutumistekniikat on huomioitu jo järjestelmän rakenteessa, tietoturvapäivityksiä julkaistaan säännöllisesti ja käyttäjien salasanat tallennetaan salatussa muodossa. Tietoturvaa voidaan helposti lisätä esimerkiksi ottamalla käyttöön kaksivaiheinen sisällönhallintajärjestelmään kirjautuminen.

Tärkeä keino välttää tietovuotoja on hallita sisällönhallintajärjestelmän käyttöoikeuksia ja tähän SilverStripe tarjoaa mainiot työkalut, joilla voidaan helposti määritellä, mihin sivuston osiin ja tietoihin ylläpitäjällä on pääsy. Lyhytaikaiset projektityöntekijät pääsevät käsiksi vain heidän hankkeensa tietoihin ja työsuhteen päätyttyä oikeudet saadaan poistettua nopeasti ja yksinkertaisesti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin toimitamme tunnukset demoympäristöömme ja kerromme lisää SilverStripen erinomaisesta soveltuvuudesta oppilaitosten verkkopalvelualustaksi.

Mikko Pöykkö
mikko.poykko@focus.fi
tel. 040 570 5532

Lue myös:
Uudistamassa oppilaitoksen verkkosivuja – näin valitset julkaisujärjestelmän
Valmis ohjelma, jolla tuotat todella vaikuttavaa sisältöä oppilaitoksesi verkkopalveluun

Tagipilvi

, , , , ,

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi